19 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν οι ΔΟΥ και το Taxisnet.

Στο υπουργείο Υγείας βρέθηκαν στην ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι οποίοι έλαβαν το λόγο αμέσως μετά τους κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε πως προκειμένου να αποφευχθεί «η εικόνα που είδαμε σήμερα σε ορισμένα τραπεζικά καταστήματα, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας ηλικίας άνω των 70 ετών και εκείνων που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι και την Παρασκευή 10 Απριλίου», ενώ σημείωσε και πως «από τις 16 Μαρτίου, οι εφορίες όλες της χώρας λειτουργούν με e-mail και τηλέφωνα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη επίσκεψη συμπολιτών μας στις εφορίες».

Όπως ανέφερε, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και με τις συστημικές τράπεζες ξεχωριστά, έτσι ώστε να εξεταστεί ποιες επιπλέον δράσεις μπορούν να αναπτυχθούν, με σκοπό τη μείωση της επισκεψιμότητας των πολιτών στα υποκαταστήματα των τραπεζών.

«Από την πλευρά μας, προχωράμε διαρκώς στην περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών μας και στη χρήση της τεχνολογίας», δήλωσε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε πως «ήδη από εχθές είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση σχετικά με τις επιστροφές και τις απαιτήσεις των πολιτών από το Κράτος. Η ενημέρωση αυτή, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα δήλωσης τραπεζικού λογαριασμού IBAN στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, απλοποιεί πάρα πολύ τη σχετική διαδικασία».

Πληρωμή οφειλών με ρύθμιση με κάρτα

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσε επίσης πως «μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δίνουμε τη δυνατότητα για πληρωμή με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών μέσα από το Taxisnet. Δυνατότητα η οποία λειτουργεί ήδη και για τις λοιπές οφειλές, αυτές δηλαδή που δεν είναι σε ρύθμιση».

Τέλος, «από την Κυριακή το βράδυ, προβάλλεται στις οθόνες μας ένα τηλεοπτικό μήνυμα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

Ο κ. Πιτσιλής έκλεισε την τοποθέτησή του με μία έκκληση προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της πολιτείας.

Επισκέψεις: 120

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει