19 Απριλίου 2024

Γερμανία : Πιλότος έκανε πτήση σε σχήμα… σύριγγας.

Ο Γερμανός πιλότος Σάμι Κράμερ (Samy Kramer) σχημάτισε μια τεράστια σύριγγα στον ουρανό, πετώντας απόσταση 200 χιλιομέτρων για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του COVID-19 στην Ευρώπη.

Ο 20χρονος πιλότος χαρτογράφησε τη διαδρομή που θα χρειαζόταν να εισάγει στην συσκευή GPS πριν ανέβει στον ουρανό κοντά στη λίμνη της Κωνσταντίας στη νότια Γερμανία. Η διαδρομή σε σχήμα σύριγγας εμφανίστηκε στην διαδικτυακή τοποθεσία flightradar24.

«Υπάρχουν ακόμη σχετικά πολλοί άνθρωποι που αντιτίθενται στον εμβολιασμό και η πράξη μου μπορεί να είναι μια υπενθύμιση για αυτούς να σκεφτούν το θέμα, να μπουν τα πράγματα σε μια κίνηση», δήλωσε ο Kramer στο Reuters TV την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η πτήση του δεν πρέπει να νοηθεί ως άμεση πρόσκληση για εμβολιασμό.

«Ίσως ήταν επίσης ένα σημάδι χαράς, επειδή η αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί αρκετά από την πανδημία», δήλωσε ο Kramer.

Η Γερμανία ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19 την Κυριακή. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στις τοπικές υγειονομικές αρχές έως το τέλος του τρέχοντος έτους και περίπου 700.000 την εβδομάδα από τον Ιανουάριο.

Επισκέψεις: 92

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει