30 Μαΐου 2024

Ο καιρός σήμερα …

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Μεταφορά σκόνης κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές υπάρχει στη Θράκη και στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 8 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση.

Επισκέψεις: 68

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει