30 Απριλίου 2024

Σ. Κουσουρνάς: Έχουμε μείνει πίσω στα μεγάλα έργα υποδομής.

Λαθεμένη και καταδικαστέα πράξη χαρακτήρισε τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ο τέως Δήμαρχος Ρόδου και βουλευτής Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς, μιλώντας στον “Sky Ρόδου” σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο κ. Κουσουρνάς τόνισε ότι από τις ομολογίες της γιατρού και της νοσηλεύτριας στο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης στο σταθμό μας, αποδεικνύεται ότι ο εμβολιασμός ήταν προσχεδιασμένος, ενώ επισήμανε σχετικά ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα στην κοινωνία, για να μην απαξιώνεται το κύρος της πολιτικής.

Για τα δημόσια έργα, ο κ. Κουσουρνάς τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει μείνει πίσω σε μεγάλα έργα υποδομής στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στη Ρόδο, ενώ στάσιμα μένουν τα έργα και στον Δήμο Ρόδου επί θητείας Καμπουράκη, καθώς δεν υπάρχει σχεδιασμός. «Οι δημόσιες επενδύσεις έχουν μειωθεί πάρα πολύ και στο νησί και στο νομό μας. Δεν οφείλεται απόλυτα στην τοπική εξουσία.

Θα μπορούσαν να εξευρεθούν όμως επιπλέον πόροι από την εθνική χρηματοδότηση. Δεν είναι μόνο ευθύνη της Περιφέρειας. Η αλήθεια είναι ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει μείνει πίσω σε μεγάλα έργα υποδομής. Το θετικό βέβαια είναι ότι η γέφυρα Μάκκαρη ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ», ανέφερε σχετικά.

Για τον Δήμο Ρόδου τόνισε ότι «τα έργα παραμένουν στάσιμα. Πίστευα ότι ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης λόγω και της πρόσβασης που έχει στην Κυβέρνηση, θα μπορούσε να έχει παρέμβαση σε έργα που καρκινοβατούν και πράγματα που είχαν δρομολογηθεί εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει όμως σχεδιασμός και μία συγκεκριμένη πρόταση».

Επίσης ο πρώην Δήμαρχος αναφορικά με την κατάταξη της Ρόδου στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού και χωρίς να ξέρουμε το «γιατί». Όπως είπε, «μπήκαμε στο «βαθύ κόκκινο» δίχως να ξέρουμε το γιατί, όταν τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πολύ χαμηλά για τη Ρόδο και δεν δικαιολογείται για τον πληθυσμό του νησιού». Τόνισε δε ότι απαιτείται άμεσα ο εμβολιασμός όλων των εμπλεκομένων με τον Τουρισμό. «Αυτό θέλει πολιτική παρέμβαση με νομοθετική ρύθμιση.

Αν δεν κάνουμε κάτι, τότε οι Ευρωπαίοι που θέλουν να ταξιδέψουν, πολύ πιθανό να πάνε αλλού», σχολίασε επί του θέματος. Τέλος, αξιολογώντας την παρουσία της κοινοβουλευτικής μας εκπροσώπησης στον νομό μας, υποστήριξε ότι δυστυχώς η κοινοβουλευτική εξουσία είναι υποταγμένη στην εκτελεστική εξουσία που είναι η Κυβέρνηση.

‘Οποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος… Αλλά δυστυχώς οι δυνατότητες του βουλευτή είναι περιορισμένες. Οι κοινοβουλευτικοί είναι υποταγμένοι στην Κυβέρνηση. Δυστυχώς έχουμε άλλη μία παθογένεια…».

Συγκρίνοντας επί δικής του θητείας με τη σημερινή κατάσταση ανέφερε καταλήγοντας:  «Τότε πιέζαμε, κάναμε συσκέψεις με συγκεκριμένη ατζέντα πριν από 10 χρόνια. Δυστυχώς είναι λυπηρό, όλα έχουν πάει στις καλένδες κι επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας κι ασχολούμαστε περί άλλων…».

Επισκέψεις: 58

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει