26 Απριλίου 2024

Κοροναϊός : Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση τόκων δανείων ΜμΕ.

Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, για την πληρωμή από το υπουργείο Ανάπτυξης, των τόκων ενήμερων δανείων που έχουν λάβει επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση της πανδημίας για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Οι εργοδότες που θα ωφεληθούν από το μέτρο, οφείλουν να διατηρήσουν έως το τέλος του έτους, τις θέσεις εργασίας που είχαν στις 31 Μαρτίου. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 30 Ιουνίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3  ότι τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και πως εάν χρειαστεί θα καλυφθούν και οι τόκοι Ιουλίου και Αυγούστου

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται για μια μορφή επιδότησης προκειμένου να μείνουν ζωντανές επιχειρήσεις.

Οι προϋποθέσεις

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

1. Να δραστηριοποιούνται στις 19 Μαρτίου 2020 στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ).

2. Να περιλαμβάνονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ)  όπως ορίζονται από τον κανονισμό της Ε.Ε.

3. Να μη βαρύνονται με παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

4. Να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αλλά αντιμετώπισαν προβλήματα ή κατέστησαν προβληματικές στη συνέχεια συνεπεία της έξαρσης της νόσου COVID-19.

5. Εφόσον δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και στην εμπορία γεωργικών προϊόντων, να δεσμευτούν για τη μη μετακύλιση της λαμβανόμενης ενίσχυσης εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς και για την υποχρέωση ότι η εν λόγω ενίσχυση δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους πρωτογενείς παραγωγούς ή που διατίθενται στην αγορά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

6. Να μην εκκρεμεί εις βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης.

Επισκέψεις: 151

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει