18 Απριλίου 2024

Κοροναϊός : 8 νέα κρούσματα, στα 2.620 τα συνολικά – 143 οι νεκροί.

Positive blood test result for the new rapidly spreading Coronavirus, originating in Wuhan, China

Οκτώ νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στα 2.620 τα συνολικά.

Όπως είπε ο καθηγητής συνολικά 143 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό στη χώρα μας εκ των οποίων οι τρεις το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 37 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕθ ενώ 77 άτομα εξήλθαν από αυτές.

Οι 593  συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1.301  είναι επαφές άλλου κρούσματος.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ από τους 38 οι 8 είναι γυναίκες. Το 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι επί ποδός θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Η νόσος επηρεάζει αρνητικά το καρδιακό σύστημα, εξήγησε ο κ. Τσιόδρας σύμφωνα με τις μελέτες που διεξάγονται σε όλον τον κόσμο.

Επετράπη από τις ΗΠΑ το Remdesivir όπως είπε ο καθηγητής, το οποίο χορηγείται ενδοφλέβια.

«Επετράπη στις ΗΠΑ η χρήση του, αν και με προσωρινή έγκριση, λόγω του κατεπείγοντος που παρουσιάζεται σε επίπεδο δημόσιας υγείας. Θα αρχίσει να χορηγείται σε παιδιά με χαμηλή οξυγόνωση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν έχουμε στα χέρια μας όλες τις απαντήσεις». Ανέφερε επίσης ότι φάρμακο δίνεται ενδοφλέβια για 10 ήμερες μόνο νοσοκομειακά

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές. «Θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος αναζωπύρωσης αν τηρήσουμε τα μέτρα».

Κρίσιμη η επόμενη φάση των 15 ημερών. Απαιτείται η τήρηση των κανόνων υγιεινής είπε ο καθηγητής. Οφείλουμε στον εαυτό μας να βρισκόμαστε σε η.

Ακομα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις, θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε καθημερινά την πορεία της νόσου, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Ενημέρωσε επίσης ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε ιατρεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα». Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση με τον αόρατο εχθρό πάντα παρόντα, σημείωσε περαιτέρω.

Τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Επισκέψεις: 167

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει