26 Απριλίου 2024

Κάλεσμα της Συμμαχίας στους μηχανικούς στο συλλαλητήριο για το Ν/Σ του Περιβάλλοντος.

Τη Δευτέρα 4/5 περιβαλλοντικές οργανώσεις διοργανώνουν στο Σύνταγμα στις 6μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.

Η κυβέρνηση νομοθετεί με διαδικασία fast track, με τη Βουλή σε καθεστώς υπολειτουργίας, εκμεταλλευόμενη τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του COVID-19 και  παρά την έντονη αντίδραση πολιτών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

Αλλάζει τη νομοθεσία σε ζητήματα που αφορούν τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, διαχείρισης των αποβλήτων και την ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού ενώ νομοθετεί ουσιαστικά κρίσιμα ζητήματα χωρίς να τα έχει διαβουλευθεί.

Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα εργασίας των συναδέλφων μηχανικών, αυτοαπασχολούμενων ή μισθωτών, αμφισβητώντας στην ουσία την επιστημονική τους κατάρτιση.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ καλεί τους Μηχανικούς να εναντιωθούν στην περιβαλλοντική εκτροπή και την περαιτέρω υποβάθμιση του επαγγελματός μας.

Επισκέψεις: 238

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει