26 Μαΐου 2024

Το παρών έδωσαν και οι μηχανικοί της Συμμαχίας στην συγκέντρωση για το Ν/Σ του Περιβάλλοντος.

Λίγες μόνο ώρες μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έξω από την Βουλή συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα με πανό, ενώ παράλληλες κινητοποιήσεις κατά του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου είχαν προγραμματιστεί επίσης στη Θεσσαλονίκη με δράσεις και σε άλλες πόλεις. 

Το νομοσχέδιο πέρασε από την αρμόδια επιτροπή πριν λίγες ημέρες με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, με την υπόλοιπη αντιπολίτευση να καταψηφίζει – πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

Συνολικά, πάνω από 170 συλλογικότητες, οργανώσεις και δημοτικές παρατάξεις έχουν ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμό Της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», για το οποίο σχολιάζουν ότι καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.   

Κατά τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορισμένες από τις προβλέψεις του επίμαχου νομοσχεδίου εκθέτουν σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ).

Το παρών έδωσαν και Μηχανικοί της παράταξης Συμμαχία.

Πηγή: www.lifo.gr

Επισκέψεις: 357

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει