25 Απριλίου 2024

ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου: Ζητά παράταση του Κτηματολογίου μέχρι τέλους του χρόνου για τα νησιά.

Την παράταση των δηλώσεων του Κτηματολογίου μέχρι το τέλος  του έτους για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, την οποία κοινοποιεί σε όλους του βουλευτές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ευρισκόμενο “σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στο ΒΑ και γνωρίζοντας τις τοπικές συνθήκες” αναφέρει ότι χρόνος που δόθηκε στους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του ΒΑ, για τη συλλογή των αιτήσεων των δικαιωμάτων, “ήταν λιγοστός, μη επαρκής και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Με δεδομένο την πανδημία από το COVID-19 τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα ακίνητα, αφού πρακτικά δεν γίνονταν αποτυπώσεις γεωτεμαχίων, δεν υπήρχαν αναλώσιμα για φωτοτυπίες και μαζικές εκτυπώσεις, στα γραφεία κτηματογράφησης υπήρχε μειωμένη προσέλευση, για τους λόγους αυτούς”.

Για όλους αυτούς του λόγους ζητάει να ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους παράταση στη συλλογή δηλώσεων σε όλα τα νησιά του ΒΑ. “Η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα εξυπηρετική για τους κατοίκους του εξωτερικού” τονίζει.

Πηγή: voreioaigaio.ert.gr

Επισκέψεις: 215

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει