20 Απριλίου 2024

«Ανοίγει» ο δρόμος για τις «ειδικές» πολεοδομικές άδειες.

Τέλος μπαίνει στην πολύμηνη αναμονή όλων εκείνων που διεκδικούσαν μία πολεοδομική άδεια σε περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού τίθενται σε λειτουργία τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής στις περιφερειακές ενότητες της Θράκης με πρώτο αυτό της Ροδόπης.

«Με τον τελευταίο νόμο τα Συμβούλια αυτά λειτουργούσαν ως το τέλος του ’19, αλλά δεν υπήρχε πρόβλεψη για ανανέωση. Άργησε το θέμα, οπότε εδώ και πέντε μήνες κάποιος που ήθελε μια άδεια, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα», σχολίασε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας χαιρετίζοντας την εξέλιξη.

Πλέον, «η διαδικασία γίνεται μέσα από το ΤΕΕ και μάλιστα ηλεκτρονικά. Τα στοιχεία κατατίθενται όλα ηλεκτρονικά», είπε επίσης ο κος Λουρίκας τονίζοντας τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία θα «ξεκλειδώσει» μεγάλο μέρος της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι περιοχές με ιδιαιτερότητες μπορεί να είναι αρχαιολογικοί χώροι, παραδοσιακοί οικισμοί, διατηρητέα κτίρια. Για όλη την κατηγορία των περιοχών με ιδιαιτερότητα, η έκδοση οικοδομικής άδειας θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε αρχιτεκτονικού συμβουλίου.

 Πηγή: xronos.gr

Επισκέψεις: 212

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει