4 Μαΐου 2024

Ξεκίνησαν οι εργασίες της στο παλιό οχυρό Αγ. Στεφάνου – Αντιδράσεις από συλλόγους – Ικανοποίηση Ά. Γεωργιάδη

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την εταιρεία που έχει αναλάβει την επένδυση του Ερημίτη η κατεδάφιση του βοηθητικού κτιρίου του παλαιού οχυρού στο Άγιο Στέφανο.

Για το ιστορικό της υπόθεσης να θυμίσουμε ότι η άδεια είχε εγκριθεί από την πολεοδομία Κέρκυρας τον Δεκέμβριο του 2019. Τότε ο σύλλογος Ερημίτης Πλους είχε ζητήσει από την Πολεοδομία την αναστολή της εκτέλεσης της κατεδάφισης με το αιτιολογικό ότι εκκρεμούσε στο διοικητικό εφετείο Ιωαννίνων η προσφυγή του για το δασικό χαρακτήρα ή μη του καθεστώτος του συγκεκριμένου χώρου.

Ικανοποίηση Α. Γεωργιάδη

Αξιζει να τονίσουμε ότι το πρωί υπήρξε ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, με την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών για ένα έργο, που ήταν κολλημένο για οκτώ χρόνια όπως αναφέρει.

Αντιδράσεις από Δημοτικούς συμβουλους και Ερημίτη Πλους.

Την αντίδραση των μελών του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», αλλά και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, προκάλεσε η παρουσία μπουλντόζας στον χώρο του παλιού οχυρού στον Άγιο Στέφανο Κασσιώπης.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη του Συλλόγου «Ερημίτης Πλους», μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός του, Δημήτρης Φατήρας, αλλά και αυτοδιοικητικοί, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τραβέρσο ανάποδο, Πορεία προς το Βοριά», Σωκράτης Τρύφωνας και ο Θεόδωρος Μαυρωνάς, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, Γιώργου Μαχειμάρη.

Ο Σύλλογος “Ερημίτη Πλους” σε ανακοίνωση του τονίζει:  «Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ερημίτη Πλους ενημερώνει τον κόσμο της Κέρκυρας ότι με τις εργασίες που ξεκίνησαν σήμερα στον λόφο του Αγίου Στεφάνου (θέση Αρταβάνη) ξεκίνησε η τελευταία πράξη του σκανδάλου της μετακίνησης του ναυτικού οχυρού. Η κατεδάφιση του εγκατελειμμένου πλέον κτηρίου αποτελεί κυρίως μία πράξη εντυπωσιασμού στον συγκεκριμένο χρόνο, καθώς δεν αποτελεί έργο ουσίας για την εξέλιξη της υπόθεσης του Ερημίτη. Επομένως, ειδοποιούμε τον κόσμο της Κέρκυρας να μην εκπλαγεί από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της εταιρίας και του υπουργού Aδ. Γεωργιάδη.

Ο σύλλογος Ερημίτη Πλους ενημερώνει επίσης ότι απόψε  στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας θα ζητήσει από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη του αγώνα των τοπικών φορέων, των συλλόγων και των κινημάτων για την προστασία του οικοσυστήματος Ερημίτη.

 
Ας γίνει η αρχή με την εκδήλωση που θα γίνει αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου στο Αυλάκι στις 4 μ.μ.»

Με πληροφορίες από https://enimerosi.com/article/46105/Ksekinisan-oi-ergasies-tis-NCH-Capital-sto-palio-oxuro-Ag-Stefanou

Επισκέψεις: 82

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει