24 Ιουνίου 2024

Απονομή για τα Βραβεία ελληνικής αρχιτεκτονικής 2020.

Στο πλαίσιο της ίδρυσης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, τα μέχρι πρώτινως γνωστά ως Βραβεία ΔΟΜΕΣ μετονομάζονται σε Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής.Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν εκατόν ενενήντα ένα έργα στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες: «πραγματοποιημένο έργο», «νέα αρχιτεκτονική σε υφιστάμενο κτήριο», «πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα», και «ανεκτέλεστη μελέτη». Η εκλεκτή κριτική επιτροπή αποτελείτο από τον αρχιτέκτονα Βαλέριο Ολιάτι (Valerio Olgiati) της εταιρίας Flims στην Ελβετία, τον αρχιτέκτονα και διευθυντή του Atelier Kempe Thill Όλιβερ Τιλ (Oliver Thill) από την Ολλανδία, τον πρόεδρο του τμήματος αρχιτεκτόνων στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης Εμίλιο Τουνιόν (Emilio Tuñón).

Φιναλίστ στην κατηγορία Νέα αρχιτεκτονική σε υφιστάμενο κτήριο (φωτογρ. Γιάννης Χατζηασλάνης)

Επίσης, για τρίτη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων για τις κατηγορίες «καλύτερο πραγματοποιημένο έργο» και «καλύτερη μελέτη», όπου οι υποψήφιοι αρχιτέκτονες συμμετείχαν ταυτόχρονα και ως κριτές συμμετείχαν.Την ημέρα της εκδήλωσης θα κυκλοφορήσει και ο τόμος Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 (παραγωγή DOMa) όπου πρόκειται να παρουσιαστούν αναλυτικά οι συμμετοχές των φετινών φιναλίστ.

Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών, Ριτσώνα, Εύβοια από τη MONOGON Office for Architecture, φιναλίστ στην κατηγορία Πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα (φωτ.: Γ. Γερόλυμπος)

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Κτίριο Οδού Πειραιώς 138. Λόγω των ιδιαίτερων φετινών συνθηκών, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μόνο οι φιναλίστ των βραβείων – αλλά θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση μέσω των λογαριασμών του DOMa στα social media. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: mononews.gr

Επισκέψεις: 148

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει