4 Μαΐου 2024

Novartis: Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Παπαγγελόπουλος για οκτώ αδικήματα.

Τον δρόμο προς το Ειδικό Δικαστήριο για οκτώ βαρύτατα αδικήματα και με ευρεία πλειοψηφία έδειξε η Βουλή στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου και για τα οκτώ αδικήματα ψήφισαν 177 βουλευτές απο τις ΚΟ της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ εντοπίστηκαν και τρία άκυρα ψηφοδέλτια

Απο την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνικής Λύσης. Να σημειωθεί ότι η αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε λίγο πριν την λήξη της συζήτησης, με αποτέλεσμα πηγές της ΝΔ να σχολιάσουν ότι η Κουμουνδούρου τράπηκε σε φυγή και εγκατέλειψε τον κ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να αποφύγει πιθανές διαρροές και ανταρσίες. 

Εκτιμούν, δε, ότι η μυστική ψηφοφορία θα έδινε την δυνατότητα σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν την δυσφορία τους αναφορικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος, υπερψηφίζοντας την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

psifodeltio_12

Πλέον, ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για τα εξής αδικήματα:

1. Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ)

2. Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ)

3. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 )

4. Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση (ΠΚ 259 αυτοτελώς)

5. Απόπειρα Εκβίασης. (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ παλαιού ΠΚ του άρθρου 385 παρ. 1 και 3 Π.Κ. ως ισχύει μετά τη θέση σε ισχύ του Ν. 4619/2019)

6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού και νέου ΠΚ)

7. Δωροληψία Υπαλλήλου. (αρ. 235 ΠΚ)

8. Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία) – αρ. 187 παρ. 5 παλαιού ΠΚ και παρ. 3 νέου ΠΚ)Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Επισκέψεις: 39

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει