19 Απριλίου 2024

Που είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα-«Τσουχτερά» τα πρόστιμα.

Προβληματισμένοι δηλώνουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι από τα φαινόμενα χαλάρωσης και την ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από σήμερα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, για εργαζόμενους και κοινό, πλην των εκκλησιών. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Από σήμερα, Τετάρτη γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για εργαζόμενους και για πελάτες σε:

  • ΔΕΚΟ, τράπεζες
  • καταστήματα τροφίμων
  • ιατρεία
  • ασανσέρ
  • καταστήματα λιανικής
  • κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

«Η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους. Γίνεται προληπτικά για το συλλογικό καλό. Ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας, οφείλουμε να τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών, ανάμεσά τους και τη χρήση μάσκας, με την οποία να χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τόνισε δε ότιείναι σημαντικό να αποφεύγονται συναθροίσεις, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 11 είναι εισαγόμενα και τα 41 εγχώρια εντοπίζονται: 14 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκη, από 4 σε Καβάλα, Αχαΐα, Λέσβο, από 2 σε Μαγνησία, Ημαθία και από ένα σε Χαλκιδική και Εύβοια. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 4279, ενώ 203 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 8 ασθενείς.

Επισκέψεις: 186

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει