26 Απριλίου 2024

Τα προβλήματα με τα έγγραφα για φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

Μετέωροι μεταξύ των απαιτήσεων που έχει θέσει ο ΔΕΔΔΗΕ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γη υψηλής παραγωγικότητας και στην έγκαιρη λήψη των απαιτούμενων εγγράφων από τις κατά τόπους αρχές δηλώνουν ότι βρίσκονται αρκετοί επενδυτές του χώρου.

Σε συνέχεια του πρόσφατου ρεπορτάζ του energypress για το συγκεκριμένο θέμα, όπου αναδείχτηκε το περιορισμένο χρονικό περιθώριο εξασφάλισης των εγγράφων, πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει ένας αριθμός από ζητήματα, όπως για παράδειγμα ότι πολλές αιτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε χωράφια που είναι εντός γενικών πολεοδομικών σχεδίων. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) δεν χαρακτηρίζουν τις εκτάσεις ως γη υψηλής ή χαμηλής αλλά γνωμοδοτούν αν επιτρέπεται η κατασκευή Φωτοβολταϊκού πάρκου.

Έχοντας λάβει γνωμοδότηση και από χρήση γης (ΥΔΟΜ), οι επενδυτές θεωρούν ότι είναι ανήκουστο ο ΔΕΔΔΗΕ να μην δέχεται τα συγκεκριμένα έγγραφα αλλά να απαιτεί συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για να δώσει το πράσινο φως για τα έργα.

Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θεωρούν ότι βρίσκονται ανάμεσα στις υπηρεσίες (ΔΑΟΚ και ΔΕΔΔΗΕ) χωρίς να φταίνε και ενώ έχουν προβλέψει να λάβουν όλες τις άδειες.

Πηγή: energypress.gr

Επισκέψεις: 103

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει