23 Ιουλίου 2024

ΕΝΦΙΑ: Εισηγήσεις για μετάθεση πληρωμής σε όσους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Εισηγήσεις, προκειμένου να μεταφερθεί μετά τη νέα χρονιά η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Βήμα, αυτό ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και θα εξεταστεί με βάση τα δεδομένα που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Αλλωστε, το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στους λογαριασμούς Taxisnet 7.300.000 ιδιοκτητών ακινήτων τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ, φόρο από τον οποίο το κράτος θα λάβει έσοδα πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

Πιθανότερες ημερομηνίες είναι από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο έως τα τέλη του ίδιου μήνα για να πληρώσουν την πρώτη από τις έξι συνολικά μηνιαίες δόσεις του φόρου ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών – σε αντίθεση με τον φόρο εισοδήματος – δεν παρέχει καμία έκπτωση σε εκείνους που επιθυμούν να εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου εφάπαξ στη λήξη της πρώτης δόσης.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, η αύξηση κατά μία δόση δεν δίνει ουσιαστική «ανάσα» στα νοικοκυριά για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, τη στιγμή που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν υποστεί μειώσεις μισθών, απώλεια εισοδημάτων ή και μείωση των εισπραττόμενων ενοικίων.

Ωστόσο, όποιος εμφανίζει αδυναμία να πληρώσει τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει τη δυνατότητα να εντάξει την κάθε δόση χωριστά στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων με επιβάρυνση ένα επιτόκιο.

https://www.ethnos.gr/oikonomia/121494_enfia-eisigiseis-gia-metathesi-pliromis-se-osoys-ehoyn-pligei-apo-ton-koronoio

Επισκέψεις: 116

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει