28 Μαΐου 2024

Θεοδωρικάκος: Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα δοθεί για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι «να βάλουμε τέλος σε μια λαθεμένη κατάσταση, με την οποία, όπως αποδείχτηκε εκατομμύρια σπίτια έχουν δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά στους δήμους από ό,τι στο Ε9 τους. Έτσι δήμοι και κράτος χάνουν δεκάδες εκατομμύρια χρήματα», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει: «Θέλουμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος και να βάλουμε τάξη στη χώρα μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι «κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος. Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, όπως επίσης και αλληλοσεβασμός».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο 1.650.000 έχουν κάνει αίτηση και δηλώνουν τα μέτρα. «Ηδη οι πολίτες γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τελών και προστίμων», υπογράμμισε ο υπουργός.

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, λοιπόν, δόθηκε η παράταση στις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, ώστε «να οικοδομηθεί από εδώ και στο εξής μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών», λέει ο κ. Θεοδωρικάκος και τονίζει ότι «πρέπει όλοι, λογιστές, μηχανικοί, αλλά και όσοι έχουμε ηλικιωμένους στο στενό μας περιβάλλον να τους βοηθήσουμε να κάνουν την αίτηση. Θα είναι κέρδος για τους πολίτες, το κράτος και την κοινωνία», κατέληξε.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή από τη γη, τον αέρα και το νερό της»

Μιλώντας και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει χαράξει και υλοποιεί ξεκάθαρη στρατηγική».

Και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε έναν τεράστιο διπλωματικό μαραθώνιο και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρος, ο οποίος έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που έχουν προκύψει, όσο και με την ηγεσία της Ευρώπης, δηλαδή τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δρα με βάση το διεθνές δίκαιο και απαιτεί να μπει τέλος στις προκλήσεις. Διάλογος με προκλήσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο».

https://www.protothema.gr/greece/article/1039265/theodorikakos-paratasi-mehri-tis-30-septemvriou-gia-ta-adilota-tetragonika/

Επισκέψεις: 1206

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει