19 Απριλίου 2024

Οι 13 πιο τρομακτικοί δρόμοι στον κόσμο + ένας στην Ελλάδα.

Τις περισσότερες φορές οι ταξιδιώτες ανυπομονούν να φτάσουν στον προορισμό τους, αφού με την άφιξή τους ξεκινά ουσιαστικά το ταξίδι ή οι διακοπές τους. Πολλές φορές ωστόσο ο δρόμος, η διαδρομή, χαρίζουν εκπληκτικές στιγμές, εικόνες κι εμπειρίες που θυμίζουν πως το ίδιο το ταξίδι γίνεται προορισμός και στόχος.

Μερικοί από τους πιο παράξενους κι αξιοσημείωτους δρόμους του κόσμου είναι οι παρακάτω.

Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο – Baldwin Street, Dunedin, Νέα Ζηλανδία

gefirueyuhj1

Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο. Στη βάση του είναι 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά όταν κανείς διασχίσει τα 350 μέτρα του, θα βρεθεί στα 100 μέτρα πάνω από τη θάλασσα,

Το μεγαλύτερο τούνελ στον κόσμο – Laerdal Tunnel, Νορβηγία

gefirueyuhj2

Εκείνοι που δυσφορούν ή νιώθουν κλειστοφοβικά κάτω από την επιφάνεια της Γης αναμφίβολα θα δυσκολευτούν στο τούνελ αυτό που έχει μήκος πάνω από 24 χιλιόμετρα.

Συνδέει το Lærdal με το Aurland και κόστισε περίπου 113,1 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί. Στόχος του ήταν ωστόσο να προστατεύει τους οδηγούς από τις σφοδρές χιονοπτώσεις.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο – Τουρκία

gefirueyuhj3

Σε πολλούς δρόμους στον κόσμο οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί αλλά ο λεγόμενος «δρόμος προς την κόλαση», όπου έχουν χαθεί πολλές ζωές τα τελευταία χρόνια, είναι στην Τουρκία.

Η ιστοσελίδα dangerousroads.org επέλεξε τον συγκεκριμένο δρόμο στην πρώτη θέση. Έχει μήκος 106 χιλιόμετρα και έχει 29 u-turn. Δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες και πολλά τμήματα του δρόμου κλείνουν το χειμώνα λόγω του παγετού.

Η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο – Millau Viaduct, Γαλλία

gefirueyuhj4

Είναι ψηλότερη και από τον πύργο του Άιφελ στο υψηλότερο σημείο της, που φτάνει στα 343 μέτρα. Όταν άρχισε η κατασκευή της- που κόστισε 400 εκατομμύρια δολάρια- χρειάστηκε ειδική μέριμνα για να αντιμετωπιστούν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν μέσα στην κοιλάδα.

Δρόμος θαμμένος στο χιόνι – Αλπικός δρόμος Tateyama Kurobe, Ιαπωνία

gefirueyuhj5

Ο δρόμος που περνά μέσα από «τείχη» από χιόνι έχει γίνει δημοφιλής προορισμός και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Άνοιξε το 1971 και προσφέρει άπλετη ολόλευκη θέα.

Ο «δρόμος του θανάτου» – Λα Παζ, Βολιβία

gefirueyuhj6

Η βάση του είναι στα 4690 μέτρα και εκτιμάται πως εκεί τερματίζεται η ζωή 3000 ανθρώπων ετησίως. Ωστόσο ο φημισμένος δρόμος της Βολιβίας, επονομαζόμενος «δρόμος του θανάτου», αποτελεί απαραίτητη «στάση» για πολλούς τουρίστες που αγαπούν την έκρηξη της αδρεναλίνης.

Ο δρόμος- οφθαλμαπάτη – Γέφυρα Storseisundet, Νορβηγία

gefirueyuhj7

Για μια στιγμή, βλέποντας το δρόμο αυτό, όλοι σαστίζουν καθώς μοιάζει να οδηγεί στο πουθενά. Δεν είναι όμως παρά μία οφθαλμαπάτη.

Η γέφυρα πάνω από λίμνη – Γέφυρα Kuandinsky, Ρωσία

gefirueyuhj8

Θα πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος για να διασχίσεις τη γέφυρα αυτή στη Ρωσία, με πλάτος που δεν ξεπερνά τα 1,8 μέτρα και χωρίς προστατευτικά προφανώς.

Πάνω στη μεταλλική κατασκευή έχουν τοποθετηθεί και ξύλινες σανίδες, που κάνουν το πέρασμά της ακόμα πιο ολισθηρό.

Ο δύσκολος δρόμος – Stelvio Pass, Ιταλία

gefirueyuhj9

Με γωνίες 180 μοιρών  και χαμηλά προστατευτικά, το Stelvio Pass στην Ιταλία αναμφίβολα δεν είναι από τις πιο εύκολες διαδρομές στον κόσμο. Μπορεί όμως να είναι από τις πιο όμορφες, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2750 μέτρων μέσα στις Άλπεις.

Ο μακρύτερος δρόμος στον κόσμο – Pan-American Highway

gefirueyuhj10

Με μήκος σχεδόν 48.000 χιλιομέτρων περνά από την Αλάσκα μέχρι τη Νότιο Αμερική. Η ιδέα της κατασκευής του συνελήφθη το 1923 και διατρέχει ζούγκλες, βουνά, παγετώνες και ερήμους.

Ο δρόμος-φίδι – Lombard Street, Σαν Φρανσίσκο 

gefirueyuhj11

Ανάμεσα στα κτήρια του Σαν Φρανσίσκο ένας δρόμος ελίσσεται σαν φίδι. Εκτιμάται πως κάθε Σαββατοκύριακο περνούν από εκεί 4000 οχήματα στην διάσημη συνοικία Russian Hill της πόλης.

Οι αλλεπάλληλες στροφές τον έχουν κάνει επίσης διάσημο και έτσι τον έχουμε δει στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο αλλά και video games.

Το όριο ταχύτητας είναι στα…8 χιλιόμετρα.

Αυτοκινητόδρομος στο νερό – Κίνα

gefirueyuhj12

Την εμπειρία της οδήγησης πάνω στο νερό προσφέρει ο αυτοκινητόδρομος που παραδόθηκε πέρσι στην κυκλοφορία στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας. Έχει μήκος δέκα χιλιομέτρων.

Επισκέψεις: 105

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει