24 Απριλίου 2024

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο laptop και tablet για παιδιά Δημοτικού.

Η λίστα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί ένα παιδί του Δημοτικού εκτός από τη σχολική τσάντα, τα μολύβια, τα τετράδια και τα βιβλία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα κατάλληλα προϊόντα τεχνολογίας

Καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του, το μυαλό κάθε γονιού αρχίζει να πλημυρίζει με σκέψεις για τη νέα σχολική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών. Η λίστα με όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστεί ένα παιδί του Δημοτικού εκτός από τη σχολική τσάντα, τα μολύβια, τα τετράδια και τα βιβλία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα κατάλληλα προϊόντα τεχνολογίας. Το laptop και το tablet θεωρούνται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών καθώς χρησιμοποιούνται τόσο για εκπαιδευτικούς σκοπούς όσο και για ψυχαγωγία.

Η επιλογή, όμως, αυτών των προϊόντων μπορεί να αποδειχτεί μια ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία λόγω των διαφορετικών παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψιν. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα tips και προτάσεις προϊόντων από τα ράφια των καταστημάτων Public και το public.gr που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες του παιδιού.

Laptops

Μπορεί να σκέφτεστε ότι η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για μαθητές Δημοτικού δεν είναι απαραίτητη, αλλά τα δεδομένα, πλέον, έχουν αλλάξει. Εξ αποστάσεως μαθήματα, απομακρυσμένη επικοινωνία με δασκάλους και αναζήτηση πληροφοριών για τις σχολικές εργασίες τους είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που καθιστούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή απαραίτητο. Οι απαιτήσεις βέβαια σε αυτή την ηλικία δεν είναι πολύ μεγάλες, ειδικά συγκριτικά με τις ανάγκες ενός ενήλικα. Το laptop που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να περιηγείται εύκολα στο διαδίκτυο, να υποστηρίζει την αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου καθώς και την επεξεργασία αρχείων. Τέλος, θα προτείναμε, να επιλέξετε μια οικονομική συσκευή, ώστε να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση που υποστεί κάποια φθορά ή ατύχημα.

Με βάση τα παραπάνω, η πρώτη πρότασή μας είναι το Asus VivoBook 15.6″, μια άκρως φορητή και προσιτή λύση για το παιδί που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία. Έρχεται εξοπλισμένο με επεξεργαστή AMD Ryzen 3, 4GB RAM και δίσκο SSD 128GB χαρακτηριστικά που θα καλύψουν κάθε του ανάγκη. Παρόμοια χαρακτηριστικά και επιδόσεις προσφέρει και το Asus X509JA-WB301T. Με επεξεργαστή Intel Core i3-1005G1, 4GB RAM και δίσκο SSD 256GB μπορεί να αναπαράγει εύκολα ταινίες και multimedia περιεχόμενο και να το υποστηρίξει σε όλες τις καθημερινές του εργασίες. Η τελευταία επιλογή είναι το Lenovo IdeaPad 3, το οποίο προσφέρει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις ενώ η μεγάλη αυτονομία μέχρι και 14 ώρες σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ώρες μακριά από το σπίτι ακόμα και χωρίς το φορτιστή στην τσάντα.

Tablets

Ο ρόλος των tablet είναι κυρίως ψυχαγωγικός λόγω του βολικού μεγέθους και της φορητότητάς τους. Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν εύκολα video και ταινίες, να παίξουν παιχνίδια, να διαβάσουν βιβλία αλλά και να επικοινωνήσουν άμεσα με φίλους με τη βοήθεια των κατάλληλων εφαρμογών. Ταυτόχρονα, ένα tablet μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο εκπαίδευσης καθώς έχει πρόσβαση σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Η πρώτη επιλογή της κατηγορίας αυτής είναι το οικονομικό Alcatel 1T 10″. To παιδί μπορεί να παίξει παιχνίδια, να σερφάρει στο διαδίκτυο και να βγάλει φωτογραφίες εύκολα και με ασφάλεια, καθώς όλα γίνονται μέσα από το περιβάλλον του Kids Mode. Μια ακόμα προσιτή λύση είναι το Huawei MatePad T8 8″. Το μεγάλο ατού αυτής της συσκευής είναι το μικρό μέγεθός της που το καθιστά την απόλυτη επιλογή για χρήση on the go. Tα Lenovo M10 10,1″ και Huawei MediaPad T5 10 προσφέρουν κορυφαία χαρακτηριστικά και επιδόσεις κάνοντας το multitasking «παιχνιδάκι», ενώ διαθέτουν και μεγάλη αυτονομία μπαταρίας ώστε να μην χρειάζεται να το φορτίζεται συχνά. Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις μας, το Samsung Tab A T510 προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης και θα καλύψει τις ανάγκες τόσο του παιδιού όσο και τις δικές σας. Διαθέτει λειτουργία Kids Home Content για μεγαλύτερη ασφάλεια ενώ είναι διαθέσιμο σε μαύροχρυσό και ασημί για να διαλέξει το παιδί αυτό που του αρέσει περισσότερο.

Μην αμελήσετε, λοιπόν, να προσθέσετε στη λίστα των σχολικών και τις απαραίτητες συσκευές τεχνολογίας που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητα του παιδιού. Και φυσικά μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τα καταστήματα Public και το public.gr, τον απόλυτο προορισμό για σχολικά και φέτος. Καλή σχολική χρονιά!

https://www.ethnos.gr/oikonomia/market/121603_pos-na-epilexete-katallilo-laptop-kai-tablet-gia-paidia-dimotikoy

Επισκέψεις: 81

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει