19 Απριλίου 2024

Πρόταση του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εθιμοτυπική επίσκεψη ουσίας στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησε την προηγούμενη Παρασκευή 11/9/2020 ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής Μηχανικός H/Y και Πληροφορικής Χρήστος Μπούρας. Τον κ. Μπούρα υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, η Αντιπρόεδρος Ουρ. Πάλμου και ο Γεν. Γραμματέας Ευ. Καραχάλιος.

Ο νέος Πρύτανης ενημέρωσε το Προεδρείο για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών και για τα νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χώρο μετά την κατάργηση των τεχνολογικών ιδρυμάτων και την μεγάλη αύξηση του αριθμού σχολών αλλά και των φοιτητών μηχανικών που κατόπιν θα οδηγηθούν στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ. Αϊβαλής ανέπτυξε ιδιαίτερα το θέμα της αποξένωσης των Πολυτεχνικών σπουδών από τις καθημερινές απαιτήσεις του επαγγέλματος του μηχανικού και τις ανάγκες της αγοράς ενώ επίσης έθεσε και το θέμα της αποστασιοποίησης του Πανεπιστημίου από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, σε μία προσπάθεια συμπόρευσης πρότεινε την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο για κοινές συνεργατικές δράσεις, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ ζήτησε, και έγινε δεκτή από τον Πρύτανη, μια θεσμοθετημένη συμμετοχή των Μηχανικών μελών ΔΕΠ του Π.Π. στις Μόνιμες Επιτροπές του ΤΕΕ/ΤΔΕ, βοηθώντας έτσι το έργο που αυτό επιτελεί τόσο για τους αναπτυξιακούς σκοπούς του όσο και για τους επιστημονικούς.

Πηγή: thebest.gr

Επισκέψεις: 138

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει