30 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: Ας βοηθήσουμε όλοι την 10χρονη μαθήτρια που μάχεται για την ζωή της – Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ.

Σημαντικό πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει μαθήτρια δημοτικού σχολείου του νησιού μας, η οποία ακολουθεί θεραπευτική αγωγή σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα νοσηλείας και διαμονής (καλύπτεται μόνο ένα μέρος τους από τον ΕΟΠΥΥ) με πρωτοβουλία του το σχολείο στο οποίο φοιτά η μικρή μαθήτρια ζήτησε από τον ΣΕΠΕ να απευθύνει έκκληση στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Α. Κουρσάρης: «Η κερκυραϊκή κοινωνία καλείται για ακόμα μια φορά να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της για την οικονομική στήριξη του αγώνα που δίνει η μαθήτρια. Τα χρήματα που θα μαζευτούν από την εκπαιδευτική κοινότητα θα παραδοθούν στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου με υπεύθυνη δήλωση όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις μαθητών. Όποιος επιθυμεί και μπορεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια θα πρέπει να παραδώσει τα χρήματα είτε στον εκπαιδευτικό της τάξης είτε στον διευθυντή κάθε σχολείου κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Πρέπει να τονιστεί ότι αυτές τις ώρες είναι σημαντική η διασφάλιση κλίματος ηρεμίας για την οικογένεια, ενώ απαιτείται και η μέγιστη δυνατή διακριτικότητα. Από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια η μικρή από τη δοκιμασία που περνά».

Επισκέψεις: 73

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει