4 Μαΐου 2024

ΤΜΕΔΕ: χορηγήθηκαν 5.500 εγγυητικές επιστολές εν μέσω lockdown.

Εν μέσω lockdown, το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε,  εξέδωσε 5.500  εγγυητικές επιστολές παρέχοντας ρευστότητα σε 5.500 χιλιάδες επιχειρήσεις αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε). κ. Κων/νος Μακέδος, μιλώντας  στο 3rd Athens Investment Forum του ΤΕΕ.

Ο Κων/νος Μακέδος στην παρέμβασή του ανέφερε, ότι η πανδημική κρίση θα λειτουργήσει ως επιταχυντής νέων επενδυτικών προοπτικών στη χώρα, λόγω  και της ενεργοποίησης των πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης που θεσμοθέτησε η Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ υπογράμμισε ότι πυξίδα για την επενδυτική δραστηριότητα της χώρες θα πρέπει να είναι οι αλλαγές που επιβάλλει σε όλες τις γραμμές παραγωγής η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που εγκαθιδρύθηκε ως απότοκος της κλιματικής κρίσης. Επ’ αυτού είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο με τους στόχους που έθεσε περί κλιματικής ουδετερότητας. Εξήγησε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετέχει με αξιώσεις στον παγκόσμιο ανταγωνιστικό σύστημα και να αξιοποιήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες, αρκεί να υπάρξει ένα υγιές οικοσύστημα για την απορρόφηση των πόρων που έρχονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Με σημεία αναφορά την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η χώρα όπως είπε μπορεί να προάγει ένα σύνολο πράσινων και βιώσιμων επενδύσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει μεγάλα ενεργειακά project, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, συστήματα έξυπνων πόλεων και επενδύσεις που αφορούν την κυκλική οικονομία και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.  Τόνισε επίσης, ότι το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε , παρακολουθεί και συντονίζεται με τις νέες εξελίξεις, δίνοντας προτεραιότητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Επισκέψεις: 40

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει