27 Απριλίου 2024

Παρέμβαση μηχανικών για τα κρούσματα Covid σε Υπηρεσία της Περιφέρειας στο Ρέθυμνο.

Πλημμελή καθαρισμό, απουσία απολύμανσης κ.α. καταγγέλλουν οι μηχανικοί στην ανακοίνωσή τους

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών Δυτικής Κρήτης με αφορμή τα κρούσματα Covid που εντοπίστηκαν στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης.

Οι μηχανικοί κάνουν λόγο για “πλημμελή καθαρισμό” των χώρων όπου κινήθηκε η συνάδελφος που βρέθηκε θετική στο νέο ιό ενώ επισημαίνουν ότι “δεν έγινε απολύμανση στο χώρο εργασίας της ούτε στους άλλους χώρους”. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση, την οποία κοινοποιούν στον Περιφερειάρχη Κρήτης, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, τον ΕΟΔΥ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας: 

Αναφορικά με τα κρούσματα στην Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

H Δ/νση Τεχνικών Έργων όλο το διάστημα της τελευταίας καραντίνας λειτουργούσε με το σύνολο του προσωπικού ,με υπερβάλλοντα ζήλο για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Νομού, λόγω της υποστελέχωσης την οποία επί μακρον σας αναφέρουμε. Την 9/11/2020 διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοιο πατέρας συναδέλφου ,ο οποίος έκτοτε νοσηλεύεται στην κλινική covid του Νοσοκομείου Ρεθύμνης. Η συνάδελφος η οποία είχε στενές επαφές τις προηγούμενες μέρες με τους περισσότερους συναδέλφους της θεωρήθηκε στενή επαφή και παραμένει στο σπίτι της σε 14ημερη καραντίνα.

Ωστόσο έγινε πλημμελής καθαρισμός και δεν έγινε απολύμανση στον χώρο εργασίας τον δικό της όσο και στους άλλους χώρους. Εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών την 10/11/2020 και 11/11/2020 η υπηρεσίας οργάνωσε κλιμάκια αναγνώρισης ζημιών και είχε συνδιαλλαγή με πολλά άτομα πέραν της υπηρεσίας και έγινε δέκτης πολλών πολιτών χωρίς ραντεβού στον χώρο εργασίας οι οποίοι δεν σεβόνταν τις εκκλήσεις για τη μη προσέλευση για κατάθεση αιτημάτων και παραπόνων.

Τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα και μάλιστα συγγενής του ενός εκ των τριών τα οποία είναι σε καραντίνα. Την 16/11/2020 έγιναν μοριακά τεστ χωρίς την συμμετοχή όλων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας . Μεταφέροντας την αγωνία των μελών μας , παρακαλούμε όπως τηρηθούν πιστά όλα όσα προβλέπονται στο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ περί εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε δημόσια υπηρεσία. Επίσης να αξιολογηθεί ο κίνδυνος του άρθρου 3.4 των οδηγιών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, να διερευνηθεί σε βάθος η αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς τόσο για την προστασία των μελών μας και των οικογενειών τους αλλά και για την μη περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Για την επιστροφή των υπαλλήλων στον χώρο εργασίας ,παρακαλούμε να γίνει πρώτα επιμελής καθαρισμός όλων των επιφανειών των γραφείων από εξειδικευμένο συνεργείο και μετά απολύμανση του χώρου με την παρακολούθηση του επόπτη υγείας όπως ορίζει το 20/3/2020 σχετικό πρωτόκολλο οδηγιών. Επιπλέον για όλο το διάστημα της πανδημίας , επειδή υπάρχει συναλλαγή με κοινό, εργολάβους, μηχανικούς κλπ. θα πρέπει να οριστεί άτομο στην κεντρική είσοδο του κτιρίου το οποίο θα καταγράφει ,θα θερμομετρεί και θα επιβεβαιώνει το ραντεβού του εισερχομένου με τον συγκεκριμένο υπάλληλο.

Τα αιτήματα των πολιτών θα τοποθετούνται σε κουτί εκτός της Υπηρεσίας.  Αυτή η τακτική ακολουθείται και από άλλες υπηρεσίας όπως η  ΔΟΥ, ΔΕΗ, Λιμενικό Ταμείο, Αρχαιολογία, Δήμο κλπ.”

Επισκέψεις: 78

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει