6 Μαΐου 2024

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Λ. Μπλέτσας για το «Εξοικονομώ» – Προτείνει μποϊκοτάζ σε νέο πρόγραμμα.

Τον απαράδεκτο τρόπο, χρόνο και τις συνθήκες για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» κατήγγειλε σε έντονο ύφος μιλώντας στα μέσα του ομίλου «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr) ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας.

«Είναι απαράδεκτες οι συνθήκες με τις οποίες έγιναν οι αιτήσεις. Ο συνολικός χρόνος που κράτησε η κατάθεσή τους ήταν 10 λεπτά. Ξεκίνησε 10:00 και τελείωσαν 10:11 για την ακρίβεια. Εξαντλήθηκαν 57 εκατομμύρια ευρώ σε έντεκα λεπτά. Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό είναι ότι τα 57 εκ. είναι λίγα για τη Δυτική Ελλάδα. Γιατί υπάρχουν σημαντικές ανάγκες. Τα κτίριά μας είναι παλιά και κυρίως στην Περιφέρεια και τα χωριά. Ζήσαμε ξανά το ίδιο έργο, όπως και στο προηγούμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και με την προηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου. Δεν εισακουστήκαμε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήταν». 

Σε ερώτηση για το αν το Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έχει συγκεκριμένη πρόταση για την κατάθεση των αιτήσεων είπε ότι: «Βεβαίως, υπάρχει πρόταση: να υπάρξει μια ανοιχτή πλατφόρμα που να κατατεθούν όλες οι αιτήσεις εκεί και να αξιολογηθούν με επιστημονικά, τεχνολογικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια και να προκρίνονται οι αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας. Δεν είναι δυνατόν να ισχύει το όποιος πρόβαλε τον Κύριο είδε. Αυτό το πράγμα που συνέβη είναι πρωτόγνωρο».

Για το αν θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει πλαφόν στη χρηματοδότηση σχολίασε πως: «Είπε το Υπουργείο ότι κάθε χρόνο θα δίνει 1 δις. ευρώ, άρα κάθε χρόνο θα βγαίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Θα πρέπει όμως το σύστημα να γίνει δίκαιο. Οι αιτήσεις να γίνονται στην αρχή της χρονιάς, να αξιολογούνται, να προκρίνονται με τη σειρά που έχουν κατατεθεί και να χρηματοδοτούνται με σειρά».

Κλείνοντας, μας είπε ότι η προσωπική του πρόταση την οποία θα την θέσει και σε όλες τις συναντήσεις των Περιφερειακών Εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας θα είναι να μποϊκοτάρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν δεν αλλάξουν τα κριτήρια, γιατί η αντιμετώπιση που γίνεται από το Υπουργείο στους Μηχανικούς είναι απαράδεκτη. Είμαστε επιστήμονες και όχι διεκπαιρεωτές.

https://www.agriniotimes.gr/astrapse-vrontixe-mpletsas-exoikonomo-proteinei-mpoikotaz-neo-programma/

Επισκέψεις: 251

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει