3 Μαΐου 2024

Ο καιρός σήμερα …

Σάββατο 16 Ιαν. 2021

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες θα
εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και μέχρι το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, όπου κατά διαστήματα θα είναι πυκνές τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο. Από τις μεσημβρινές ώρες θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές.
Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πυκνές. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί αρχικά 4 με 6 και γρήγορα 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια.

Επισκέψεις: 21

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει