21 Μαΐου 2024

Ο καιρός σήμερα …

Αλλάζει η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στη Μεσόγειο και από “ζωνική” που ήταν τις προηγούμενες ημέρες, γίνεται “μεσημβρινή” που σημαίνει ότι ο καιρός κρυώνει πάλι, η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, οι κυρίαρχοι άνεμοι γίνονται οι βοριάδες και επιστέφουν οι χιονοπτώσεις στα χαμηλά υψόμετρα της χώρας.

Ο παραπάνω χάρτης (εξώφυλλο) αφορά την πρόγνωση της θερμοκρασίας στη στάθμη των 500hPa, περίπου 5.500μ από την επιφάνεια της θάλασσας την Τετάρτη 27/1.

Τι κύμα ψύχους θα μας επισκεφθεί από την Τρίτη (26/1) και θα διαρκέσει ως την Πέμπτη (28/1). Τα τελευταία στοιχεία επικεντρώνουν τις χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά της χώρας. Ωστόσο εκείνο το διάστημα, επειδή η θερμοκρασιακή υποστήριξη στην ανώτερη ατμόσφαιρα είναι ικανοποιητική σε όλη τη χώρα (περίπου -33), χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα είναι πιθανό τα σημειωθούν και πιο νότια όπως στη Θεσσαλία, ανατ. Πελοπόννησο, την ανατ. Στερεά και την Εύβοια, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια. Για τους φίλους του χιονιού επισημαίνεται ότι, σε κακοκαιρίες τέτοιου τύπου, τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Θα υπάρξει νεότερη  εκτίμηση με τα νέα στοιχεία της Δευτέρας.

Επισκέψεις: 7

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει