4 Μαΐου 2024

Προτάσεις δύο μηχανικών για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Στα προβλήματα που δημιουργούνται για την εκτός σχεδίου δόμηση αναφέρονται με κείμενό του τους – παρέμβαση, ο Νικόλαος Μαντζαβίνος, Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός και ο Αθανάσιος Παύλου, Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Μελετητής.

Οι προτάσεις που καταθέτουν οι δύο μηχανικοί σχετικά με το Ν. 4759/2020, κοινοποιήθηκαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σρέκα, στον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, στον Πρόεδρο ΤΕΕ κ. Γεώργιο Στασινό, στον πρόεδρο ΤΕΕ Κ.Μ. κ. Γεώργιο Τσακούμη, πρόεδρο Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Ε κ. Μιχάλη Καλογιαννάκη, πρόεδρο Σ.Δ.Α.Τ.Μ. Β. Ελλάδος κ. Παύλο Χατζηλιάδη, πρόεδρο ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτο Παραδιά και πρόεδρο ΣΜΕΔΕΚΕΜ κα. Μαρία Γρηγοριάδου.

Αναλύοντας εμπεριστατωμένα τις θέσεις και διαφωνίες τους, οι δύο μηχανικοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι: «μέσα σε αυτό το πλαίσιο ασάφειας δεν μπορούν πλέον να γίνονται μεταβιβάσεις με ξεκάθαρο πλαίσιο στην εκτός σχεδίου περιοχή. Πολύ φοβόμαστε επίσης ότι αυτά τα πολύτιμα εργαλεία χωροταξικού-πολεοδομικού σχεδιασμού που είναι τα ήδη εγκεκριμένα ΓΠΣ ή ΣΧΟΟΑΠ θα καταστούν ανενεργά».

Στις προτάσεις που καταθέτουν τονίζουν ότι «προέχει η διατύπωση μέσα στο άρθρο 32 με απόλυτη σαφήνεια, του κανόνα της αρτιότητας που θα ισχύει στην εκτός σχεδίου περιοχή».

Μεταξύ άλλων τονίζουν επίσης ότι: «Παρόλο που η άποψη μας είναι κάθετα αντίθετη για την γενική και άνευ μελετητικής προσέγγισης κατάργηση των παρεκκλίσεων, θα προτείναμε τουλάχιστον σαν μέτρο ανακούφισης στο γενικό πρόβλημα που δημιουργείται την παράταση του χρόνου εφαρμογής των μεταβατικών διατάξεων τουλάχιστο στο επίπεδο της πενταετίας. Η προβλεπόμενη δηλαδή διετία του άρθρου 40 να γίνει τουλάχιστον πενταετία».

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

Επισκέψεις: 72

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει