25 Απριλίου 2024

Βλαχοδημητράκος: Έως 70 δικαιολογητικά για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Τους λόγους για τους οποίους το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ζητά να δοθεί παράταση έξι μηνών για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου περιέγραψε ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, πολιτικός μηχανικός Κώστας Βλαχοδημητράκος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm.

H υποχρεωτική εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.

Ο κ. Βλαχοδημητράκος αναφέρθηκε στη διαδικασία που απαιτείται, καθώς και στο κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ  εξήγησε για ποιον λόγο πρέπει να δοθεί παράταση. Αναφερόμενος δε στα δικαιολογητικά που απαιτούνται επισήμανε πως φτάνουν έως και τα 60-70 σε κάποιες περιπτώσεις!

Ερωτηθείς για το άκρως δημοφιλές πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ» ο κ. Βλαχοδημητράκος γνωστοποίησε πως την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021, η πλατφόρμα θα ανοίξει για πολυκατοικίες (τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις, όπως είπε, είναι οι πολυκατοικίες να διαθέτουν ΑΦΜ. Επίσης, ανέφερε ποιες εργασίες μπορούν να χρηματοδοτηθούν μέσα από το πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη κατηγορία κτιρίων.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Κώστας Βλαχοδημητράκος στη Μαρία Σαμολαδά:https://www.youtube.com/embed/KbfzYeywwls

Πηγή: grtimes.gr

Επισκέψεις: 456

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει