1 Μαΐου 2024

Παράταση στις προθεσμίες για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων έδωσε το Πράσινο Ταμείο.

Παράταση των προθεσμιών για τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) ανακοίνωσε το Πράσινο Ταμείο. Συγκεκριμένα, η προθεσμία για τη δημοσίευση παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία για την εκπόνηση παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν λόγω της πανδημίας, αλλά και την θέση σε ισχύ του νέου νόμου 4782/2021 για τις δημόσιες συμβάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρηματοδότησης, με βάση τα οριζόμενα στον Οδηγό του Προγράμματος.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει στο Πράσινο Ταμείο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ, το Πράσινο Ταμείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ, ενόψει και της επικείμενης παράτασης της προθεσμίας εκπόνησης ΣΦΗΟ από το ΥΠΕΝ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Kάθε δικαιούχος υποχρεούται να προχωρήσει σε δημοσίευση του διαγωνισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, η εγκεκριμένη πρόταση θα απεντάσσεται μετά από απόφαση ΔΣ του Πράσινου Ταμείου.

Δεδομένου ότι το ΔΣ του Πράσινου Ταμείο αποφάσισε την ένταξη του συνόλου των προτάσεων στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη νέα απόφαση οι ενταγμένοι Δήμοι υποχρεούνται να έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση της διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε δικαιούχος υποχρεούται να προχωρήσει σε δημοσίευση του διαγωνισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, η εγκεκριμένη πρόταση θα απεντάσσεται, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου.

Πηγή: energypress.gr

Επισκέψεις: 29

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει