3 Μαΐου 2024

2η Φάση Μελετών για το Μάτι: Fast Track Διαγωνισμός με πολλά ερωτηματικά.

30/6/2021: Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ με εισήγησή του ζητάει και παίρνει από την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατα πλειοψηφία εξουσιοδότηση για την διενέργεια διαγωνισμού για τη δεύτερη φάση των πολεοδομικών και συνοδών μελετών στο Μάτι. Στη σχετική εξουσιοδότηση συμπεριλαμβάνεται και ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής.

1/7/2021: Δημοσιεύεται η Πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο site του ΤΕΕ (και μάλιστα στον τομέα των προμηθειών και όχι των διαγωνισμών) με προθεσμία υποβολής προσφορών την Δευτέρα 12/7/2021 στις 11:00πμ, χωρίς να δίνεται προεκτίμηση αμοιβής ή προϋπολογισμός.

12/7/2021: Κατατίθεται μία και μοναδική προσφορά από κοινοπραξία εταιρειών ύψους περίπου πέντε (5) εκατομυρίων ευρώ, η οποία αποσφραγίζεται και αξιολογείται αυθημερόν.

14/7/2021: Ζητείται από τη Διοικούσα Επιτροπή η κατακύρωση του Έργου στον μοναδικό υποψήφιο ανάδοχο με αίτημα αυθημερόν επικύρωσης του Πρακτικού.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.

Γιατί δε δόθηκε η μέγιστη δημοσιότητα σε ένα τόσο σημαντικό πακέτο μελετών;

Γιατί ο Πρόεδρος του ΤΕΕ συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική των εν κρυπτώ και fast track «διαγωνισμών»; Δεν κατάλαβε τίποτα από τις αντιδράσεις για τις μελέτες της πρώτης φάσης των οποίων οι προσκλήσεις αναρτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο για μία εβδομάδα;

Ποιό είναι το εύλογο κόστος των μελετών της δεύτερης φάσης;

Ποιά στάση θα κρατήσουν οι παρατάξεις στο θέμα αυτό; Θα ενδιαφερθούν για την ουσία του ή θα το αντιμετωπίσουν ως ένα ακόμα τυπικό θέμα;

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: να ακυρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός και να επαναπροκηρυχθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες και όρους διαφάνειας και διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος. 

Επισκέψεις: 26

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει