19 Μαΐου 2024

Επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας περί διαθεσιμότητας μηχανικών για την στελέχωση των κλιμακίων αποτίμησης ζημιών.

Για ακόμα μία φορά η χώρα μας βιώνει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πύρινης λαίλαπας, η οποία κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της καταστρέφοντας ζωές, σπίτια, περιουσίες, περιβάλλον.

Για ακόμα μια φορά η φύση και όλοι εμείς είμαστε τα θύματα μιας αναχρονιστικής πολιτικής η οποία, όπως καλά γνωρίζουμε, ουδέποτε είχε σε προτεραιότητα την πολιτική προστασία ως πρόληψη, μα πάντα έτρεχε πίσω από φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς και κάθε καταστροφικό φυσικό φαινόμενο, προσπαθώντας να τα καταστείλει. Αλήθεια πόσο εφικτό είναι αυτό; Τα αποτελέσματα οδυνηρά, ορατά μπροστά μας.

Για ακόμα μια φορά οι περιοχές της χωρικής αρμοδιότητάς μας και οι συμπολίτες μας πληρώνουμε πολύ ακριβά τις επιλογές αυτές.

Αξιότιμοι κύριοι της Αυτοδιοίκησης,

το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, έχοντας στις περιοχές ευθύνης του τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Κεφαλληνίας & Ιθάκης  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ενεργού συμμετοχής και αλληλεγγύης,  σας δηλώνει, με την παρούσα, τη διαθεσιμότητά του για συνδρομή μηχανικών στα κλιμάκια καταγραφής και αποτίμησης ζημιών που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την αυτοδιοίκηση.

Το Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών που έχει εδώ και χρόνια στελεχώσει και εκπαιδεύσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να συνδράμει στο έργο σας.

Οι ανάγκες είναι μεγάλες, οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και το ΤΕΕ/ΤΔΕ μαζί με τις Νομαρχιακές του Επιτροπές είναι εδώ με όλες του τις δυνάμεις.

Επισκέψεις: 28

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει