3 Μαΐου 2024

ΤΕΕ Μαγνησίας: Ζητείται παράταση προθεσμιών που αφορούν το Κτηματολόγιο στο Δήμο Βόλου.

Επιστολή απεστειλε το ΤΕΕ Μαγνησίας προς τo Ελληνικο Κτηματολόγιο ΑΕ με την οποία ζητείται παράταση προθεσμιών που αφορούν το κτηματολόγιο στο Δήμο Βόλου.

ΠΡΟΣ: Ελληνικό Κτηματολόγιο A.E

ΚΟΙΝ: 1. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Κώστα Σκρέκα
2. Υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή
3. Βουλευτές Μαγνησίας
4. Γραφείο Κτηματογράφησης Βόλου
5. Γεωανάλυση Α.Ε.

ΘΕΜΑ: Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κτηματολόγιο

Αξιότιμοι κ.κ.

Αναφορικά με τις αναρτήσεις του Κτηματολογίου για τον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, γνωρίζετε ότι η λήξη υποβολής αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης για κατοίκους εξωτερικού, αλλά και η παράταση Υποβολής Αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης για τους κατοίκους του εσωτερικού ήταν η 10η Σεπτεμβρίου 2021.

Ωστόσο όπως έχουμε πληροφορηθεί στους πρώην καποδιστριακούς ΟΤΑ, Αγίου Βλάσιου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου
Ονούφριου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου), Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς και Σταγιατών, δεν έγινε προανάρτηση ορίων του Κτηματολογίου, όπως έγινε αντίστοιχα σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Επίσης, γεωτεμάχια/οικόπεδα τα οποία μετρήθηκαν επί τόπου και με πλήρη αποτύπωση σταθερών στοιχείων (πεζούλες, περιφράξεις κ.λπ.) και συντάχθηκε τοπογραφικό διάγραμμα τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τα οποία είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά ή δόθηκαν στο Κτηματολόγιο από τους ιδιοκτήτες δεν λήφθηκαν υπόψη, σχεδόν στο σύνολό τους οι συντεταγμένες τους, με αποτέλεσμα άλλες ιδιοκτησίες να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν υπέρμετρα ή να μετακινούνται εις βάρος άλλων, είτε είναι δημόσιες, είτε ιδιωτικές εκτάσεις.

Ακόμη δεν εξασφαλίστηκε από μέρους σας το γεγονός, ότι οι πολίτες δεν παρέλαβαν τα έντυπα τα οποία στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να προλάβουν να κάνουν τις τυχόν ενστάσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν μπορεί να αποδείξει κάποιος το χρόνο παραλαβής των εγγράφων, δεδομένου ότι στάλθηκαν με απλό ταχυδρομείο και όχι ως συστημένα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από ιδιοκτήτες ακινήτων κάποιοι εξ αυτών ή τα παρέλαβαν τις τελευταίες μέρες από τη τελευταία δοθείσα παράταση της ανάρτησης ή δεν τα έχουν ακόμα παραλάβει.

Τέλος, ενώ κάποιοι ιδιοκτήτες είχαν δηλώσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν τους στάλθηκε ηλεκτρονικά καμία ειδοποίηση.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε από την πλευρά σας να δώσετε άμεσα μια νέα εύλογη παράταση υποβολής των αιτήσεων Διόρθωσης/Ένστασης για κατοίκους εξωτερικού, αλλά και η παράταση υποβολής αίτησης Διόρθωσης/Ένστασης για τους κατοίκους του εσωτερικού που έληξε ουσιαστικά την 10η Σεπτεμβρίου 2021, καθώς είναι άγνωστο αν θα εξεταστούν οι υποθέσεις που είναι σε εκκρεμότητα ως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της ιδιότυπης παράτασης που δόθηκε έως τότε.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Η Πρόεδρος – Νάνσυ Καπούλα

Η Γ. Γραμματέας – Θεοδώρα Παπάζογλου

Επισκέψεις: 38

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει