3 Μαΐου 2024

Παρατείνεται η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών.

Παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (30.9.2021) και μέχρι την 31η. 12.2021, η προθεσμία υποβολής αίτησης από εργοδότη για μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας, προκειμένου να απασχοληθεί προσωρινά σε εποχικές αγροτικές εργασίες και Επανακαθορίζεται το καθεστώς που διέπει την κατά τα ανωτέρω προσωρινή απασχόληση με τη δυνατότητα παράτασης αυτής [έως ενενήντα (90) ημέρες κατ’ ανώτατο όριο] και τον προσδιορισμό των απαιτούμενων δικαιολογητικών (υποβολή κοινής αίτησης εργοδότη και μετακαλούμενου εργάτη κ.λπ.).

Επιπλέον επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου (άρθρο 1 παρ.1, του π.δ.344/2000) σε όλους τους πτυχιούχους των Τμημάτων γεωπονικής κατεύθυνσης που λειτουργούν σήμερα στα Πανεπιστήμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων των γεωπονικών σχολών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που μετατράπηκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και των κατόχων αναγνώρισης αντίστοιχης της ως άνω επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το  Δελτίο Τύπου του Υπουργείου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τροπολογία Λιβανού: Παρατείνεται έως 31.12.2021 η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών – Παράταση της βραχείας διαμονής τους για επιπλέον 90 ημέρες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, μετά από συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη,  και με στόχο τη στήριξη των Ελλήνων παραγωγών προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε εργατικά χέρια, κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει:

Παράταση της ισχύος της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάρτιο 2021 κατά παρέκκλιση της σχετικής πρόβλεψης του Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία διευκολύνθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία μετάκλησης και λειτούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την μετάκληση των εργατών γης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δεδομένου ότι η προθεσμία αυτή έληξε στις 30.09.2021.

Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και το ΥΠΑΑΤ έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, καταβάλλοντας καθημερινά αγώνα και στηρίζοντάς τους σε κάθε ανάγκη που προκύπτει.

ΤΡΟΠΟΛΟΠΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων με τίτλο «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και άλλες διατάξεις»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Στο τέλος του Κεφαλαίου Δ’ του σχεδίου νόμου, προστίθενται τα εξής άρθρα:

Άρθρο 1

Απασχόληση εργατών γης τρίτων χωρών – Τροποποίηση παρ. 1 και 4 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4783/2021

Στο άρθρο δέκατο έκτο του ν. 4783/2021 (Α’ 38), περί μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, α) η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 παρατείνεται, β) οι παραπομπές της υποπερ. βα της περ. β της παρ. 3 επικαιροποιούνται, γ) προστίθεται νέα παρ. 3α, και το άρθρο δέκατο έκτο διαμορφώνεται ως εξής:

«Αρθρο δέκατο έκτο

Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες

1.Εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α* 80), μπορεί να υποβάλει, μέχριτις 31η Δεκεμβρίου 2021, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις εργασίας, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία. Η αίτηση, στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία (επώνυμο, όνομα, επώνυμο και όνομα πατέρα, επώνυμο και όνομα μητέρας, χώρα και ημερομηνία γέννησης, ιθαγένεια, αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία έκδοσης και λήξης, χώρα έκδοσης) του προς απασχόληση πολίτη τρίτης χώρας, ο οποίος πρέπει να μην έχει συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας, καθώς και ο αριθμός φορολογικού μητρώου του εργοδότη υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr ΕΨΠ).

2.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δύναται να διαλειτουργεί με συστήματα δημοσίων φορέων. Η είσοδος των εργοδοτών-χρηστών στην πλατφόρμα πραγματοποιείται κατόπιν προηγούμενης αυθεντικοποίησής τους με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο ΣΤ1 του Μέρους Α’του ν. 4727/2020 (Α1 184). Πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, ιδίως των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε όλες τις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε όλες τις Αστυνομικές Αρχές, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

3.Η ανωτέρω αίτηση συνοδεύεται τουλάχιστον από τα κατωτέρω δικαιολογητικά: α) Παράβολο (κωδ. 2113) και αποδεικτικό καταβολής του, ύφους εκατό (100) ευρώ yia κάθε πολίτη τρίτης χώρας που πρόκειται να απασχοληθεί, το οποίο εισπράττεται υπέρ του Δημοσίου και δεν επιστρέφεται.

β) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη με την οποία δηλώνεται ότι:

βα) θα απασχολήσει προσωρινά για την παροχή αγροτικών εργασιών τον συγκεκριμένο πολίτη τρίτης χώρας, για περίοδο τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών, και έως ενενήντα (90) ημέρες, με δυνατότητα παράτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 3α και 7. ββ) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α1 212),

βγ) ο μετακαλού μένος θα παρέχει τις αγροτικές εργασίες σε τόπο επακριβώς προσδιορισμένο ως προς την περιφερειακή ενότητα, τον δήμο και τη δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα και ότι προσωρινά θα διαμένει σε τόπο που προσδιορίζεται με ακριβή στοιχεία διεύθυνσης. Το κατάλυμα που παρέχεται από τον εργοδότη πρέπει να πληροί τις απαιτούμενες από τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας, υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, και ο εργοδότης πρέπει να ενημερώνει την αρμόδια αρχή για οποιαδήποτε αλλαγή. Σε περίπτωση που απαιτείται από τον εποχικά εργαζόμενο να καταβάλει μίσθωμα, ο εργοδότης προσφέρει στον εποχικά εργαζόμενο μισθωτήριο ή ισοδύναμο έγγραφο που αναγράφει σαφώς τους όρους ενοικίασης του καταλύματος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος του μισθώματος πρέπει να είναι ανάλογο με την αμοιβή του εποχικά εργαζομένου και την ποιότητα του καταλύματος και δεν εκπίπτει αυτομάτως από τον μισθό του εποχικά εργαζομένου. Όταν το κατάλυμα δεν παρέχεται από τον εργοδότη, ο εργοδότης οφείλει να προσκομίσει στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο εποχικά εργαζόμενος διαθέτει εξ ιδίων κατάλυμα, το οποίο πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο προδιαγραφές.

γ) Ενιαία δήλωση καλλιέργειας ή ενιαία δήλωση εκτροφήςτου άρθρου 9 του ν. 3877/2010 (Α’ 160).

6) Φωτοτυπία του διαβατηρίου του πολίτη τρίτης χώρας.

ε) Πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτουν τα ληξιαρχικά στοιχεία (επώνυμο, όνομα, επώνυμο και όνομα πατέρα, επώνυμο και όνομα μητέρας, χώρα και ημερομηνία γέννησης). 3α. Η προσωρινή απασχόληση της υποπερ. βα της περ. β της παρ. 3 για την παροχή αγροτικών εργασιών σε πολίτη τρίτης χώρας δύναται να παραταθεί, με χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος που εκδίδεται από την κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών ή Διεύθυνση Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, έως και δέκα (10) ημέρες πριν από τη λήξη της αρχικής περιόδου ισχύος της επιτρεπόμενης διάρκειας διαμονής.

Για τη χορήγηση της παράτασης υποβάλλεται στις ανωτέρω αρχές, κοινή αίτηση του εργοδότη και του μετακαλούμενου εργάτη, όπου αναφέρεται το χρονικό διάστημα της αιτούμενης παράτασης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν δύναται να υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες. Η αίτηση παράτασης συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά: α) Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ο οποίος δηλώνει υπευθύνως ότι: αα) υπάρχουν λόγοι που σχετίζονται με την ολοκλήρωση αγροτικών εργασιών, οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την παράταση παραμονής του αλλοδαπού στην χώρα, προκειμένου να τον απασχολήσει για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ακόμη ημέρες.

αβ) θα αναλάβει τις προβλεπόμενες δαπάνες, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις

εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 80 του ν. 3386/2005 (Α’ 12),

αγ) θα παρέχει επαρκές κατάλυμα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

αδ) τα δικαιολογητικά που έχει καταθέσει κατά την αρχική αίτηση για μετάκληση βρίσκονται

σε ισχύ, εφόσον δεν έχουν ανακληθεί.

β) Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του διαβατήριου του αλλοδαπού, καθώς και των σελίδων με τις σφραγίδες εισόδου/εξόδου που σχετίζονται με την χρονική περίοδο παραμονής του στη χώρα για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες, σύμφωνα με το παρόν, γ) Έγχρωμη φωτογραφία του αλλοδαπού.

δ) φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εργοδότη.

4.Οι υπηρεσίες μιας στάσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του παρόντος, εκδίδουν εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης του εργοδότη, συγκεντρωτική κατάσταση των αιτούντων και την αποστέλλουν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα των συγκεκριμένων πολιτών, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 4 του ν. 4251/2014.

5.Η πλήρωση των προϋποθέσεων του παρόντος παρέχει στον πολίτη τρίτης χώρας δικαίωμα εργασίας ως εποχιακού εργάτη, για όσο χρόνο διαρκεί η διαμονή του, χωρίς θεώρηση εισόδου, στη χώρα. Για την απασχόλησή του αυτή υπάγεται στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (πρώην Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων) με εργόσημο σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 2639/1998 (Α1 205) και το άρθρο 20 του ν. 3863/2010 (Α1115).

6.Μετακαλούμενος πολίτης τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει σύμφωνα με το παρόν υποχρεούται να διαμένει στο κατάλυμα που δηλώνει ο εργοδότης του και δεν δύναται να εργαστεί σε άλλον εργοδότη, εκτός αν, εντός πέντε (5) ημερών από τη λήξη της περιόδου απασχόλησής του, νέος εργοδότης υποβάλλει την αίτηση της παρ. 1.

7.Μετακαλούμενος πολίτης τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος και έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής για τον ίδιο λόγο, για διάστημα δύο (2) μηνών από την ημερομηνία αποχώρησής του KOL, σε κάθε περίπτωση, τηρουμένης της παρ. 1 του άρθρου 4 του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1806.

8.Μέχρι την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, και πάντως όχι πέραν της 15ης.6.2021, η αίτηση της παρ. 1 με τα δικαιολογητικά εργοδότη της παρ. 3 υποβάλλεται είτε μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η συγκεντρωτική κατάσταση της παρ. 4 αποστέλλεται και στον e-ΕΦΚΑ για τις ανάγκες χορήγησης ΑΜΚΑ. Εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας των παρ. 1 και 2, ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρίσει σε αυτήν όλα τα προβλεπόμενα στο παρόν στοιχεία του πολίτη τρίτης χώρας.

9.Ειδικά για τον περιορισμό των συνεπειών διασποράς της νόσου του κορωνοϊού COVID-19, από τη δημοσίευση του παρόντος και μέχρι τη λειτουργία της πλατφόρμας της παρ. 2, τα στοιχεία ελέγχου και πιστοποίησης που συγκεντρώνονται από τις υπηρεσίες διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος των μετακαλουμένων από τρίτες χώρες για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, διαβιβάζονται στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.), προκειμένου να διενεργούνται έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και

ασφάλειας στην εργασία, ιδίως αναφορικά με την τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

10.α. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δύναται να τροποποιούνται ο τύπος της αίτησης, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, πέραν όσων αναφέρονται στην παρ. 3, και, περαιτέρω, να καθορίζονται η διαδικασία πληροφόρησης των αρμοδίων κατά περίπτωση υπηρεσιών, καθώς και των εμπλεκομένων φορέων για τους μετακαλούμενους πολίτες τρίτων χωρών προς τον σκοπό της εποχικής εργασίας, ο φορέας, υπό την ευθύνη και εποπτεία του οποίου λειτουργεί η πλατφόρμα, τα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα για τη λειτουργία της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης και της έναρξης αυτής και της πρόσβαση σ’ αυτήν, οι απαιτούμενες διασυνδέσεις της πλατφόρμας με άλλα πληροφοριακά συστήματα, η διαδικασία αυθεντικοποίησης, καθώς και κάθε αναγκαία τεχνική ή άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

β. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ορίζονται οι όροι, η διαδικασία, τα όργανα ελέγχου και οι κυρώσεις, καθώς και τα πρόστιμα σας περιπτώσεις παραβίασης του παρόντος.».

Άρθρο 2

Επέκταση δυνατότητας άσκησης γεωπονικού επαγγέλματος – Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 344/2000

Στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 344/2000 (Α’ 297), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014 (Α’ 114), περί πτυχιούχων που δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του γεωπόνου, συμπληρώνεται η υποπερ. δδ) και προστίθενται υποπερ. εε), στστ), ζζ), ηη), θθ) και ιι), ως προς τις γεωπονικές σχολές των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που τράπηκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα, στην περ. β’ προστίθενται οι κάτοχοι αναγνώρισης αντίστοιχης της ως άνω, επαγγελματικής ισοδυναμίας, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η άσκηση του επαγγέλματος του γεωπόνου επιτρέπεται μόνον:

α) στους πτυχιούχους γεωπόνους των ιδρυμάτων του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των: αα) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

ββ) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας,

γγ) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης,

δδ) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής

Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου

Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας.

εε) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σχολή Γεωπονίας, Τμήμα Γεωπονίας,

στστ) Πανεπιστήμιο Πατρών, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών: Τμήμα Γεωπονίας,

ζζ) Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας,

ηη) Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας,

θθ) Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, IL) Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, και β) σε όσους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις» (Α’ 78), όπως ισχύει, καθώς και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται σύμφωνα με αυτό ή είναι κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών από την αρμόδια αρχή.».

Κατεβάστε εδώ την Τροπολογία

Επισκέψεις: 53

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει