6 Μαΐου 2024

Επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12-1-2022 στις Περιφέρειες της Μακεδονίας και Θράκης .

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ η Απόφαση του Πρωθυπουργού και η Απόφαση του Υπ.Υγείας για την επίταξη γιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 8/Β/7-1-2022 η Απόφαση του Πρωθυπουργού (αριθ.Υ 1/2022) με την οποία δίνεται η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί έως σήμερα, καθώς και ιδιωτών ιατρών μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), στο αναγκαίο μέτρο και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Επιπλέον σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΓΠ.οικ. 551/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 9/Β/7-1-2022 η επίταξη θα ξεκινήσει  από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός.Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη μετά την εισήγηση του Υπουργού Υγείας της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, αλλά και σχετικά έγγραφά από την 3η Υγειονομική Περιφέρειας Μακεδονία, 4η Υ.Π. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την 5η Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος της επίταξης είναι η αντιμετώπιση της «τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης», με φόντο την αυξημένη πληρότητα κλινών στην 3η και 4η Υ.Π. αλλά και τις μεταλλάξεις που συνεχίζουν να διασπείρονται.
Όλα αυτά, όπως τονίζεται, «καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό».

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

 Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).

Διαβάστε αναλυτικά και κατεβάστε το ΦΕΚ

Απόφαση Πρωθυπουργού Αριθμ.Υ 1/2022 ΦΕΚ 8/Β/7-1-2022

Παροχή εξουσιοδότησης προς τον Υπουργό Υγείας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΓΠ.οικ. 551/2022 ΦΕΚ 9/Β/7-1-2022

Επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Επισκέψεις: 62

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει