7 Μαΐου 2024

Προβληματισμός στο ΤΕΕ/ΤΑΚ για τον ΒΟΑΚ.

Κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ αλλά και των υφιστάμενων οδικών αξόνων τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο  Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής  κ. Γιώργος Ταβερναράκης αναφέρθηκε στη έλλειψη χρηματοδότησης  του εμβληματικού έργου του ΒΟΑΚ που ξεκινάει από την Κίσσαμο και καταλήγει στην Σητεία. Επίσης τόνισε ότι σε ορισμένα τμήματα ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Μαυρογιάννης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής  συμπλήρωσε ότι οι βασικοί οδικοί άξονες  χρειάζονται βελτίωση για την ασφάλεια των πολιτών.

Επίσης συζήτησαν για την ενεργειακή κρίση η οποία πλήττει την χώρα και πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) επιβάλλεται να αξιοποιηθούν ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και η όλη διαδικασία να είναι προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Αριστοτέλης Τσεκουράς μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην συζήτηση, επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια στην αξιοποίηση της Γεωθερμίας στον Τουρισμό και των ΑΠΕ γενικότερα στην αγροτική παραγωγή.

Επισκέψεις: 26

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει