30 Μαΐου 2024

«Εξοικονομώ 2021»: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις εκκρεμείς αιτήσεις.

Aπό σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 17:00, έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου, ανοίγει ξανά η ψηφιακή πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021», μόνο για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.about:blank

Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα.

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα για τις πολυκατοικίες αφορά σε κοινόχρηστες παρεμβάσεις όπως είναι για παράδειγμα αναβάθμιση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, θερμομόνωση δώματος ή στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων κλιμακοστασίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί της κατοικίας ενώ είναι απαραίτητη η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου.

Ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονω­μένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών) είναι υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τρεις κατηγορίες ενεργειακής κατάταξης τουλάχιστον, σε σχέση με την κατάταξη στο Α’ ΠΕΑ, ώστε να εξασφαλίζετε εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/39728_exoikonomo-2021-anoigei-ek-neoy-i-platforma-gia-tis-ekkremeis-aitiseis

Επισκέψεις: 361

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει