26 Απριλίου 2024

ΤΕΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ενημερωτική Εκδήλωση.

Με Δελτίο Τύπου το ΤΕΕ Κέρκυρας ενημερώνει τα εξής: 

Το Π. Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα  «Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου Συμπλήρωση & Εφαρμογή Ο ρόλος και η ευθύνη των Μηχανικών».

Το αντικείμενο της εκδήλωσης θα είναι ο ρόλος και οι υποχρεώσεις  του μηχανικού στην  συμπλήρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ), όπου μετά από αναβολές είναι πλέον υποχρεωτική από 01/04/2022 για τις δικαιοπραξίες, λαμβάνοντας υπόψη και κάποιες ιδιαιτερότητες που ισχύουν στο νησί της Κέρκυρας.

Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου, δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός φάκελος κάθε κτιρίου που θα το ακολουθεί εσαεί, θα περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες γι’ αυτό και θα ενημερώνεται για κάθε μεταβολή όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αυτό αποτελεί μια σημαντική τομή για την κατασκευή και την εμπορία κτηρίων και η ορθή υλοποίησή της θα διευκολύνει κάθε δραστηριότητα που στεγάζεται σ’ αυτά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Μάϊου 2022, από ώρες 18.30 έως 21.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Άνω Πλατεία).

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι ανώτερα στελέχη του Κεντρικού ΤΕΕ, καθ’ ύλην αρμόδιοι στα θέματα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου.

Εισηγητές:

  1. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος – Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης Έργων Επαγγελματικών & Επιστημονικών Θεμάτων
  2. Αλεξάνδρα Ματάλα – Προϊσταμένη της Δ/νσης Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών
  3. Κλαίρη Δήμα – Προϊσταμένη της Τράπεζας Πληροφοριών
  4. Μιχάλης Παπαμιχαήλ – Επιστημονικός Συνεργάτης του ΤΕΕ

Στο τέλος της παρουσίασης θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν από το ακροατήριο ερωτήσεις και προβληματισμοί που προκύπτουν από την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Π. Τμήματος, τηλ.: 26610 30058.

Επισκέψεις: 45

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει