4 Μαΐου 2024

Γ. Στασινός: Πάμε να κάνουμε αυτό που το Υπουργείο θα έκανε σε 100 χρόνια ή και ποτέ

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ναύπακτο, με αφορμή την παρουσίαση εργασίας της Αντωνίας Μοροπούλου, της γνωστής καθηγήτριας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επικεφαλής των εργασιών αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Στη σύσκεψη αυτή μεταξύ άλλων το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο ζήτημα της πολεοδομικής μεταρρύθμισης της χώρας, μιας η παρουσίαση που έγινε νωρίτερα από την καθηγήτρια του Πολυτεχνείου είχε ως θέμα την αειφόρο ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας, θέμα που ακουμπά πτυχές της χωροταξίας και της πολεοδομίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην εποχή που ήταν καλά στελεχωμένο, είχε τη δυνατότητα να εκπονεί και να εγκρίνει περίπου 30 πολεοδομικά σχέδια κάθε 10 χρόνια.

Τώρα με του ΤΕΕ να αναλαμβάνει κομβικό ρόλο θα πρέπει να γίνουν 250 τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Αυτή τη δουλειά το Υπουργείο θα την έκανε σε 100 χρόνια ίσως και ποτέ, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Στασινός και αναφέρθηκε στην πρόκληση που υπάρχει για το Τεχνικό Επιμελητήριο να διεξάγει 113 διαγωνισμούς πολεοδομικών μελετών μέσα σε 30 μέρες.

Μεταξύ αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνεται και το Ειδικό Πολεοδομικό για την Τριχωνίδα, που αφορά ουσιαστικά το δήμο Θέρμου και το μισό δήμο Αγρινίου.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Επισκέψεις: 37

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει