25 Φεβρουαρίου 2024

ΤΕΕ Ηπείρου: Ζητά παράταση για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου.

Τα προβλήματα στη συλλογή δικαιολογητικών είναι αυτά που κάνουν το ΤΕΕ Ηπείρου να ζητά παράταση στις προθεσμίες του «Εξοικονομώ». Σχετική επιστολή απευθύνει στον Υπουργό Περιβάλλοντος αναλύοντας εκτενώς τα ζητήματα που έχουν ανακύψει κυρίως με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα βασικά δικαιολογητικά για την διεκπεραίωση των επιλέξιμων αιτήσεων του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», αποτελεί η διαδικασία υποβολής της Ηλεκτρονικής  Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ). Κατόπιν πολλών ενοχλήσεων αρκετών συναδέλφων αλλά και πολιτών διαπιστώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων, κυρίως λόγω της καθυστέρησης της συλλογής αρκετών Δικαιολογητικών, που οφείλονται στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης, είτε στην ελλιπή συνεδρίαση κάποιων Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής στην περιοχή μας, ή ακόμη και σε δυσλειτουργίες διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών

Επειδή είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μικρός αριθμός ΗΤΚ σε σχέση με το σύνολο των αρχικών επιλέξιμων αιτήσεων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν σημαντικά κονδύλια, για την ανάπτυξη της περιοχής μας, αυτών που δεν θα προλάβουν μέχρι τις 19/7/2022 να ολοκληρώσουν την διαδικασία.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να δοθεί η δυνατότητα μιας εύλογης παράτασης στην υποβολή της ΗΤΚ, σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την διαδικασία του Προγράμματος.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, υπεύθυνα, όπως αρμόζει στο θεσμικό ρόλο του και την ιστορία του, θα είναι παρών για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία ζητηθεί από το Υπουργείο.

Επισκέψεις: 174

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει