14 Ιουνίου 2024

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Εν αναμονή των αιτήσεων.

Εντός του μήνα αναμένεται να ανοίξει η σχετική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ.

Βασικός στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι ο νέος κύκλος να καλύπτει  και όσες επιχειρήσεις  είχαν υποστεί τα περιοριστικά μέτρα τον Αύγουστο και είδαν μείωση στον τζίρο τους . «Προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο κοντά και έγκαιρα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha.

Ο νέος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το ύψος της οποίας θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας aade.gr/mybusinesssupport, η οποία θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν θα μπορούν να λάβουν :

· χαμηλότοκα κρατικά δάνεια  εφόσον  είδαν πτώση του τζίρου τους κατά  μήνες Ιούνιο- Ιούλιο- Αύγουστο, δηλαδή όλοι οι κλάδοι της Εστίασης, του Τουρισμού  κι όχι μόνο

· ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή, όπως  απλοί ελεύθεροι επαγγελματίες

· επιχειρήσεις, όπως φαρμακεία  σε νησιά, που αποκλείονταν από τις προηγούμενες ενισχύσεις ως κλάδοι με κερδοφορία παρά την κρίση,  αλλά κατέγραψαν πτώση πωλήσεων μέσα στο καλοκαίρι λόγω της εποχικότητας στους τουριστικούς προορισμούς. Στους ωφελούμενους θα περιλαμβάνονται για παράδειγμα  οδηγοί ταξί ή επιχειρήσεις που πωλούν souvenir, προϊόντα λαϊκής τέχνης κ.ά.

naftemporiki.gr

Επισκέψεις: 66

Δημοσιεύστε το αν σας αρέσει